Uvjeti najma

Građevinsko-uslužno-prijevoznički obrt ŠIMIČIĆ vl. Ivan Šimičić, Okruški put 1, 21223 Okrug Gornji, iznajmljuje najmoprimcu (čiji su podaci na prednjoj stranici ugovora), vozilo po sljedećim uvjetima:

 1. Da svojeručno potpiše ugovor o najmu i time se suglasi s odredbama ugovora.
 2. Najmoprimac je odgovoran za sve štete na vozilu počinjene za vrijeme najma vozila ako je za oštećenje kriv najmoprimac. Iznos štete nastale krivnjom najmoprimca naplatit će se na licu mjesta po važećem cjeniku. Najmoprimac je obvezan u slučaju prometne nezgode pozvati policiju koja će sastaviti zapisnik te zaštititi vozilo za vrijeme procedure.
 3. Gorivo nije uključeno u cijenu.
 4. Najmoprimac prilikom iznajmljivanja vozila mora uz cijenu najma ostaviti depozit. Depozit mu se po isteku najma vraća ako ne prekrši niti jednu točku ugovora. Prilikom potpisivanja ugovora najmoprimac je obvezan prijaviti relaciju kretanja koja mu se upisuje u ugovor. Najmoprimac mora ostaviti i putovnicu ili osobnu iskaznicu do povrata vozila.
 5. Tijekom korištenja iznajmljenog vozila najmoprimac je osiguran od odgovornosti za štete prema trećim osobama u skladu s hrvatskim zakonskim propisima i pravima osiguranja.
 6. Ako najmoprimac iz bilo kojeg razloga prijevremeno prekine ugovor, novac od plaćenog najma se ne vraća.
 7. Skuteri su registrirani za dvije osobe pa u slučaju da ih rabite za više osoba, gubite pravo na povrat depozita.
 8. Vozilom smije upravljati samo najmoprimac (ili drugi vozač ako je naveden), jer u suprotnom gubi pravo na depozit. Isključivu odgovornost za vozilo snosi najmoprimac.
 9. Zabranjeno je sjediti na parkiranim skuterima i motorkotačima.
 10. U cijenu najma skutera i motorkotača uračunana je i kaciga za koju ste odgovorni.
 11. U slučaju neslaganja u tumačenju hrvatskog teksta s nekim od drugih stranih jezika, hrvatski tekst će imati prednost.
 12. U slučaju spora iz ovog ugovora stranke priznaju nadležnost suda u Trogiru.
Hrvatski